Ana Bekuta

Ana Bekuta

Ana Bekuta: Nema razloga da čovek sve proba

Ana Bekuta (rođena Nada Polić) je jedna od naših najpopularnijih pevačica narodne muzike. Rođena je 6. septembra u mestu Banja kod Priboja. Umetničko ime Ana Bekuta uzela je 1985. godine jer je tada na muzičkoj sceni postojalo više Nada koje su se bavile narodnom muzikom. Iste godine snima svoj prvi album na kojem se nalazi jedan od njenih najvećih hitova “Ja nisam rođena da živim sama”. Do sada je snimila 17 albuma pored par kompilacija sa najvećim hitovima. U Sava centru je 2011. godine održala svoj prvi solistički koncert u Beogradu, a potom i 2012. 2013. i 2014. Naredne godine, na istom mestu, održala je dva koncerta kojim je obeležila trideset godina uspešne karijere. Dva koncerta je održala i 2016. godine, takođe u Sava centru.

JNO: Da li volite da kuvate?

Ana: Volim da kuvam, ali je ta ljubav intenzivnija kad kuvanje nije svakodnevna obaveza. Sam proces je vrlo kreativan, međutim, nabavka i priprema namirnica, kao i spremanje posle uživanja u jelu nisu posebno inspirativni. Pošto nemam takozvanu pomoćnu kuvaricu, sve to ponekad zahteva više vremena nego što ga imam.

JNO: Koje jelo vaši najbliži vole da im pripremite?

Ana: Nisu posebno izbirljivi. Sviđa im se sve što iznesem na sto. Za razliku od mene, koja preferiram povrće, oni se najradije slade ribom, sirevima i crvenim odrescima.

JNO: Da li više volite slano ili slatko?

Ana: Nemojte mi to dvoje razdajat’.

JNO: Koje je Vaše omiljeno jelo?

Ana: Tikvice na dalmatinski način i musaka od pečenih paprika.

JNO: Ukus/hrana koja Vas podseća na detinjstvo?

Ana: Majčino slatko od šumskih jagoda…

JNO: Kuhinja koje zemlje je baš po Vašem ukusu i zašto?

Ana: Mediteranska. Ukusna, jednostavna, laka, zdrava.

JNO: Šta je najneobičnije što ste probali i da li postoji nešto što nikad ne biste?

Ana: Probala sam razne egzotične voćke, za mnoge ne znam kako se zovu. Sada nekih ima i na našem tržištu, ali su mi bile zanimljivije kad ih nismo uvozili. Mnogo toga ne bih probala, pogotovo u pojedinim sredinama gde jelovnik diktira nužda, a ne afinitet. Nema razloga da čovek sve proba.

Podeli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *