Ljubomir Perućica: Preterujem sa slatkim

Ljubomir Perućica: Preterujem sa slatkim

Ljubomir Perućica: Preterujem sa slatkim

Ove subote na naša pitanja odgovorio je Ljubomir Perućica. Ljuba je rođen 02.01.1990. godine u Požarevcu, a svima je poznat po učešću u osmoj sezoni muzičkog takmičenja Zvezde Granda. Osvojio je sedmo mesto, ali kao po običaju to nije merilo popularnosti određenog izvođača. Ljuba je nakon toga ređao samo hitove i na taj način se izborio za odlično mesto na našoj muzičkoj sceni. Do sada je snimio 7 pesama, a svojim poslednjim singlom “Ne dajte me drugovi”, obradovao je sve svoje fanove. Pesma je bržeg ritma i osvaja već na prvo slušanje. U slobodno vreme se bavi fotografijom, te najviše voli da fotografiše portrete, ali takođe voli i da kuva kada mu vreme za to dozvoljava.

 


 

JNO: Da li voliš da kuvaš?

Ljuba: Volim da kuvam jer me kuvanje opušta. Nažalost ne kuvam redovno, jer nemam dovoljno vremena ili sam premoren od posla.

JNO: Pripremanje hrane za tebe predstavlja mučenje ili uživanje?

Ljuba: Uživam kada pripremam hranu, to mi je totalno opuštajuća stvar. Od seckanja povrća pa do pripreme mesa, sosa…

JNO: Da li više voliš slatko ili slano?

Ljuba: Volim i jedno i drugo, mada moram da priznam da sa slatkim malo preterujem.

JNO: Omiljeno jelo?

Ljuba: Ne mogu da se odlučim za jedno jelo, ali svakako obožavam musaku od krompira, sarmu i pasulj.

JNO: Ukus/hrana koja te podseća na detinjstvo?

Ljuba: Definitivno sarma. Oduvek sam je obožavao. Od slatkog to je plazma sa mlekom koju sam doručkovao svakog jutra. Mislim da sam pojeo tone i tone sarme i plazme.

JNO: Kuhinja koje zemlje je baš po tvom ukusu i zašto?

Ljuba: Svakako naša domaća kuhinja. Rastao sam na tome i uvek rado jedem naša jela.
Zatim italijanska, jer ko ne voli pice i paste. Od skoro sam oduševljen indijskom hranom, verovatno zato što su im začini i ukusi prejaki, a ja to baš volim.
Nezaobilazna je i kineska kuhinja – uvek zdrava piletina sa pirinčem i raznim povrćem.

JNO: Šta je najneobičnije što si probao i da li postoji nešto što nikada ne bi?

Ljuba: Jednom, na ručku kod svoje ujne bratu i meni je ponestalo hleba, na šta je on izvadio teglu džema od kajsija i namazao na pohovanu piletinu. U prvom momentu sam rekao da je lud, pa sam tu ludost probao i ja. Ukus je bio fenomenalan! Kasnije sam probao pohovanu piletinu sa medom i kokosom u kineskom restoranu. Ponovo sam bio očaran slatko-kiselim ukusom.
Volim sve da probam, ali mi ne prijaju svi ukusi i sa godinama mi se ukus menja. I dan-danas ne mogu da prihvatim paradajz, ali se nadam se da ću ga vremenom zavoleti.

Podeli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *