O meni

Kako je nastalo Jaje Na Oko

O d malena sam se gurao u kuhinju ne bi li video kako se neko jelo pravi, a prva stvar koju sam naučio je kako da ispečem jaje na oko. Sad već možete da povežete i zašto se moj blog zove tako kako se zove. U početku je sve bila čista dečija radoznalost, a kasnije sam shvatio da uživam u kuvanju kako jednostavnih i već široko poznatih jela, tako i u eksperimentisanju sa novim namirnicama i ukusima.

U kuhinji sam prvo posmatrao svoju baku i pokušavao da upijem sve trikove i savete koje je ona vešto koristila kako bi umesila ukusnu pitu ili skuvala savršen ručak. Kasnije je tu ulogu preuzeo moj otac koji me je uputio u pripremanje onih “najobičnijih” jela koja podsećaju (bar mene) na detinjstvo i bezbrižno igranje sa drugarima iz ulice. Mama je više okrenuta ka kolačima i tortama, pa kako u životu nisam napravio ništa od toga, potrudiću se da bar za početak napravim neki jednostavan slatkiš. Ko zna, možda mi to bude i bolje išlo :D

Ranije sam voleo striktno da se pridržavam recepata koje pronađem po časopisima ili internetu i tada mi uglavnom ništa nije ispalo onako kako je prikazano. Onda sam shvatio da je najbitnije da postoji ideja o tome šta želim da spremim, a sastojke iskoristim po svom ukusu. Kuvanje je postalo jedna vrsta umetnosti, a pravilo je da nema pravila. Zato se prepustite svojim osećajima i ukusima i uvek, ali UVEK uživajte u pripremanju hrane, jer jedino tako će krajnji rezultat biti onakav kakav ste zamislili.

Ako vam se sviđa ono što ste videli i pročitali i želite saradnju, pišite mi na e-mail: [email protected]

Sve fotografije na blogu su u vlasništvu sajta Jaje Na Oko (osim ukoliko nije drugačije naznačeno) i molim vas da ih ne koristite bez moje ili autorove dozvole. Svi recepti su zapravo pripremljeni i (naravno) isprobani.

Foto: Unsplash