Sendvič sa avokadom (Avocado Toast)

Šta reći za sendvič sa avokadom, osim da je veoma ukusan, hranljiv i odličan za doručak ili užinu. Sjajan način da se upoznate sa ovim plodom, a za mene je ovo jedan od najboljih brzinskih obroka. Možete ga napraviti na više načina kao i svaki sendvič, a u svetu je sendvič s avokadom (avocado toast) jedan od najpopularnijih kada govorimo o zdravoj ishrani.

Najpre izaberite hleb koji najviše volite. Moj predlog je da to bude neki od tamnijeg brašna sa dodatkom raznih semenki. Druga stvar se tiče samog avokada. Da li ćete ga izgnječiti da bude kremast ili ćete ga iseći na komadiće. Ovog puta sam se odlučio da to bude sendvič sa gvakamole umakom, a kako da ga pripremite možete pročitati OVDE.

Svi ostali sastojci su vaš izbor, jer su ukusi različiti. Ova verzija je za čeri paradajzom, i mladim sirom. Ništa kompikovano i preterano, već jednostavno i lagano.

Sendvič sa avokadom (Avocado Toast) avokado sendvic

 

Sendvič sa avokadom (Avocado Toast)

Sastojci:

  • par kriški hleba po izboru
  • gvakamole umak
  • 1 limeta ili limun
  • čeri paradajz
  • mladi sir

Priprema:

  1. Hleb isecite na kriške. Možete ga tostirati, a ako koristite neki od mekših hlebova sa semenkama, ostavite ga u svežem stanju.
  2. Nanesite gvakamole umak i ravnomerno ga rasporedite. Odgore nakapajte sok od limete ili limuna.
  3. Poređajte čeri paradajz isečen na polovine, te kriškice mladog sira.

Pošto je ovo izuzetno jednostavno jelo, važno je da sastojci budu kvalitetni i ukusni. Odlična varijanta je da koristite hleb od kiselog testa – hrskav spolja, a vazdušast iznutra, za razliku od klasičnih kupovnih belih hlebova koji su sunđerasti. Moj favorit je rustičan ražani hleb koji je pomalo kiseo, ali zdraviji od belog.

Fotografije: Jaje Na Oko

Podeli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *